محل تبلیغات شما

از دیرباز انسان در راستای رشد و تعالی خود و تامین نیازهای و جسمانی اش به كار و تلاش به عنوان یك جزء جداناشدنی از زندگی توجه داشته است كه البته بایستی این دو مقوله یعنی انسان و كار متناسب با هم طراحی و برنامه ریزی شده باشند تا نتایج منفی این تلاقی از جمله حوادث و بیماری های شغلی و در نهایت هزینه های انسانی، اجتماعی و اقتصادی كاهش یابد؛ چرا كه همواره در محیط كار خطراتی وجود دارد كه می تواند انسان را تحت الشعاع قرار دهد و انسان نیز همواره بصورت تدافعی با این مسئله برخورد نموده است و مدتهاست كه به این نتیجه رسیده كه می توان با تفكر و مدد از نیروی خارق العاده بشری در بحث یادگیری در راستای بكارگیری روش های ایمن در كار، آثار منفی كار را بر انسان كاهش داد و این تجربیات را دائما بسط و گسترش داده و از طریق آموزش به دیگران نیز منتقل نموده است.

امروزه توجه به آموزش ایمنی یكی از رموز موفقیت مدیران سازمانهاست كه آثار مثبت بسیاری در افزایش عملكرد و كارآیی و در نهایت ارتقاء بهره وری نیروی انسانی و كل سیستم در پی خواهد داشت. آموزش ایمنی به عنوان فراگردی است كه طی آن مجموعه ای از دانش های مرتبط و منظم همراه با عادات و مهارتهای حاصل از آن به كاركنان انتقال یافته و به همین سبب عدم توجه به آن، عدم آگاهی از خطرات محیط كار را به طور قطعی فراهم می كند. علاوه بر موارد فوق در بحث قوانین و آیین نامه های مرتبط با صیانت از نیروی كار نیز به مبحث آموزش ایمنی توجه بسیار شده و حتی بر اساس ماده 91 قانون كار و مفاد آیین نامه آموزش ایمنی كارفرمایان، كارگران و كارآموزان به این مهم بصورت مستقیم اشاره شده كه كارفرمایان و كارگران به شركت در دوره های آموزشی ایمنی عمومی و تخصصی مم شده اند. البته در این قوانین بحث كیفیت و چگونگی آموزشهای ارائه شده نیز مطرح می باشد، چراكه بعضا در حوزه آموزش ایمنی نیز به مانند خیلی از حوزه های دیگر افراد نامرتبط و فاقد تخصص ورود پیدا كرده و اهداف قانون گذار را تخت الشعاع قرار می دهند. بر اساس قانون صرفا بازرسان كار و اشخاص حقیقی یا حقوقی كه از سوی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و مركز تحقیقات آن وزارتخانه دارای مجوز می باشند، به عنوان ذیصلاح در امر آموزش در واحدهای مشمول قانون كار شناخته می شوند و البته در این حوزه مشاورین آموزشی مركز تحقیقات وزارتخانه مذكور نیز تحت نظارت آن مركز مجاز به تدریس آموزشهای كوتاه مدت در حوزه ایمنی عمومی می باشند.

به هر حال توسعه آموزشهای ایمنی موثر می تواند كمك شایانی در كاهش حوادث حین كار داشته باشد. نتایج تحقیقات انجام شده نیز نشان می دهد كه ارتباط معنی داری بین آموزش كاركنان و كاهش حوادث كاری وجود دارد و امید است كه مدیران سازمانهای تولیدی و صنعتی با اهتمام در امر آموزش های ایمنی، در راستای حفظ و صیانت از نیروی كار گام بردارند.     

تکنیک های شناسایی خطرات

موارد ایمنی و بازرسی فنی از جرثقیل های سقفی و دروازه ای (گانتری کرین)

توصیه‌های ایمنی کارشناسان آتش‌نشانی به هنگام ترک منزل

كار ,كه ,آموزش ,ایمنی ,های ,نیز ,آموزش ایمنی ,كار و ,به عنوان ,است كه ,كاهش حوادث

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها